Boz Lelekli Kedi Balığı, Boz Kedi Balığı, Boz Lelekli Çengel Balığı

Boz Lelekli Kedi Balığı balığı
BalıkKaradenizAkdenizEge Denizi

Boz Lelekli Kedi Balığı Genel Bakış

Boz Lelekli Kedi Balığı (Auchenipterus bauchotii), Avrupa ve Türkiye'ye özgü bir balık türüdür. Gövdesi uzun ve silindirik, rengi kahverengi ile gri arasında değişir. Vücudunda karakteristik benekli desenleri bulunur. Genellikle 20-30 cm uzunluğa ulaşır, ancak daha büyük örnekleri de kaydedilmiştir.

Boz Lelekli Kedi Balığı Yaşam Alanı

Boz Lelekli Kedi Balığı, genellikle sığ ve bataklık sularda, akarsularda ve deltaların yakınında yaşar. Kil, çamur veya silt tabanlı sularda bulunurlar. Aynı zamanda, tuzlu sularda da bulunabilen çok yönlü bir türdür.

Boz Lelekli Kedi Balığı Yaşam Süresi

3-5 yıl (Tahmini)

Boz Lelekli Kedi Balığı Yaşam Döngüsü

Boz Lelekli Kedi Balıkları, yumurtlama mevsiminde akarsu yataklarına yumurta bırakır. Yavrular genellikle küçük omurgasızlarla beslenirler. Yetişkinler ise balıklar, böcekler ve küçük canlılarla beslenir. Bu balıklar, bulundukları ekosistemin önemli bir parçasıdır ve besin zincirinde önemli bir rol oynarlar.

Boz Lelekli Kedi Balığı Lezzet ve Tüketimi

Boz Lelekli Kedi Balığı'nın tadı ve tüketimi hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Bazı yerel kültürlerde avlanmış olsa da, nadiren tüketilir ve çoğu zaman ticari değeri yoktur. Genellikle yerel halk tarafından hobi amaçlı avlanır.

Önerilen Videolar